De Voerman logo

Wie zijn wij?

De Voerman is één van de oudste scoutingverenigingen van Groningen. Door de jaren heen is de mentaliteit en cultuur binnen de groep erg veranderd, maar sommige dingen veranderen nooit. Wij wijken niet voor een uitdaging, wij streven niet naar perfectie, maar naar verbetering. En boven alles, “wij versagen nimmer”.

Wat maakt ons wie wij zijn?

Sinds 1917...

De Voerman behoort tot één van de oudste scoutingverenigingen. De groep startte 1 juli 1917 in Groningen onder de naam “De Groene Groep”. In 1937 werden alle verenigingen verplicht zich in te schrijven. De Groene Groep heet voortaan “DE VOERMAN”, groep IV Groningen.

Eervol en traditiegetrouw

Scoutinggroep De Voerman hecht veel waarde aan traditie en sociale betrokkenheid. Een typisch voorbeeld van eer en verantwoordelijkheid is het jaarlijks vormen van de erehaag tijdens de 4 mei herdenking in Groningen.

Gericht op samenwerking

Binnen De Voerman hechten wij veel waarde aan respect en gelijke behandeling. Wij leren onze jeugdleden al vroeg wat samenwerken is, we zoeken samen grenzen op, verkennen deze en verleggen ze.

Enkele cijfers

000

Sinds 1917 actief in Groningen.

00

Al enkele jaren een stabiel aantal. Alle leden exclusief (slapende) stamleden.

00

Inclusief de wekelijkse opkomsten, acties en jaarlijkse kampen

Maak kennis met ons

Onze geschiedenis

Met meer dan 100 jaar op de teller heeft De Voerman een rijke geschiedenis geschreven. Benieuwd waar wij vandaan komen?

Lees meer...

De leiding

Elke week zetten meerdere vrijwilligers zich in om een uitdagend, verantwoord en leuk programma te maken voor onze jeugdleden. Benieuwd wie dit zijn?

Lees meer...

Het bestuur

Een handjevol dragen vrijwillig de verantwoordelijkheid om alle jeugdleden, leiding en ondersteunende staven veilig en verantwoord te kunnen laten werken. Benieuwd wie ons bestuur is en wat ze doen?

Lees meer...

Stamondersteuning

Speltakken

Bekijk onze speltakken

Wat doen wij?

Onze bijdrage aan de maatschappij

Informatie

Algemene informatie over de groep

Doe mee!

Kom in actie…