Portretrecht

Binnen de vereniging is het gebruikelijk dat er tijdens activiteiten foto’s worden gemaakt om te delen met ouders en andere betrokkenen van de vereniging. Niet iedereen is hier van gediend. Om die reden wordt er bij het aanmelden expliciet toestemming gevraagd aan de ouders (of indien je zelf 18 jaar of ouder bent, aan jou zelf). Op deze pagina lees je meer over het beleid binnen de vereniging en hoe dit wordt nageleefd.

 

Beleid

 • Goedkeuring delen/openbaar maken van beeldmateriaal wordt via inschrijfformulier geïnventariseerd. Bestaande leden krijgen een e-mail met het verzoek de voorkeur aan te geven
 • De goedkeuring kan op elk moment gewijzigd worden door een e-mail te sturen naar secretaris@devoerman.nl
 • Leden die geen toestemming hebben gegeven worden gevraagd om een (voor de buitenwereld nietszeggende) button op de das te dragen. Dit om te helpen bij het voorkomen dat er per ongeluk een foto met een jeugdlid wordt gedeeld.
 • Beeldmateriaal mag openbaar worden gedeeld als:
  1. de leden niet herkenbaar in beeld zijn gebracht of er schriftelijk toestemming van de afgebeelde leden is
  2. niet aanstootgevende of gênant is
  3. de afgebeelde leden niet in verlegenheid worden gebracht

Aansprakelijkheid derde partij

Beeldmateriaal wat reeds gedeeld is kan door ontvangende partijen verder gedeeld worden, hier hebben wij als vereniging geen zicht op.
Voor regionale en/of landelijke activiteiten (NPK, NHW, Poolkamp, e.d.) wordt er bij inschrijven goedkeuring gevraagd voor het delen van beeldmateriaal. Dit overstijgt de goedkeuring bij De Voerman en geldt enkel voor beeldmateriaal gemaakt door de organisatie van het evenement.

 

Bezwaar maken

Indien iemand bezwaar heeft doen wij als vereniging ons best om jezelf/zoon/dochter niet of onherkenbaar in beeld te brengen. Los van de maatregelen en zorgvuldigheid kan het voorkomen dat er alsnog een foto of video wordt gedeeld waar je niet van bent gediend. In dat geval kun je dit kenbaar maken binnen de vereniging bij de staf of via onderstaande formulier rechtstreeks bij de secretaris van de vereniging aankaarten. Vervolgens wordt er zo snel mogelijk actie ondernomen.

Persoonlijk beeldmateriaal weg laten halen

  (klik eenmaal op verzenden en wacht enkele seconden voor het succesbericht verschijnt)