Scoutinggroep de Voerman
Speltak

Welpen

Van 7 tot 11 jaar

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Op avontuur met het Jungleboek

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit het Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De welpen spelen in het thema van het Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. De welpen identificeren zich met Mowgli of Shanti en spelen in de jungle met hun vrienden Baloe, Oe, Mang, Bagheera, Rikki Tikki Tavi, Marala en vele anderen. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden. Op alles wat de kinderen bij de welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Jungle Book thema als rode draad bij de Welpen

Welp tijdens het jubileumuitje in Walibi - 2017

Speels leren

Iedere week leren kinderen bij Scouting allerlei nieuwe dingen! Door het doen van uitdagende activiteiten, ontwikkelen meiden en jongens zich steeds verder. Bij de welpen gaan kinderen met Akela, Oe en Mang de jungle in, waar ze spannende avonturen beleven. Vind je het belangrijk dat je kind ontzettend veel plezier heeft en dat hij of zij daar stiekem ook nog iets van leert? Dan is Scouting misschien wat voor jouw kind. Je beleeft Scouting natuurlijk pas echt door mee te doen.

Activiteiten en kampen

Als welp leer je op vroege leeftijd al om zelfstandig te zijn en maak je veilig kennis met andere omgevingen en situaties. Zo hebben wij jaarlijks meerdere kampen, zoals het Noordelijke Pinksterkamp (NPK) en ons eigen Nieuwjaarskamp.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen boontjes kan doppen. Mede daarom hebben wij verschillende acties en activiteiten waarin wij de jeugdleden meenemen. Welke acties en activiteiten wij doen verschilt per jaar, maar in algemene zin hebben ze een maatschappelijke, sociale en/of verantwoordelijke invulling. Denk bijvoorbeeld aan acties zoals Jantje Beton, LenteKriebels, maar ook aan activiteiten zoals de dodenherdenking op 4 mei.

Welpen in actie in Beijum

Wat leren wij onze Welpen?

Spelen

55%

Samenwerken

25%

Scoutingtechnieken

15%

Zelfstandig

5%

Een keertje meekijken?

Wil je graag zelf een keer meemaken wat wij doen? Elke zaterdag hebben wij opkomst van 10:00 tot 12:00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is mag de eerste vier keer vrijblijvend meedraaien. Zo kan er in eigen tempo en zonder verplichten gekeken worden of Scouting iets is.

Welpen op kamperen tijdens NPK

Meld je aan om vrijblijvend een keer mee te kijken