Scoutinggroep de Voerman
Speltak

Explorers

Vanaf 15 tot 18 jaar

De jongeren van 15 tot 18 jaar worden ‘explorers’ genoemd bij Scouting. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.

Verantwoordelijk en zelfredzaamheid

Tot 15 jaar wordt grotendeels alles geregeld zodat de nadruk op het resultaat gelegd kan worden. Hoe bouw je een kamp op, hoe pas je een bepaalde scoutingtechniek toe en hoe bereik je het beste je doel. Bij de explorers is het doel minder van belang. Hier gaat het meer om de weg ernaar toe. Hoe stel je een doel en hoe bereik je dit.

Je leert verantwoordelijkheid te nemen en zelf alles van A tot Z te regelen. Denk bijvoorbeeld aan de jaarplanning voor de opkomsten, zorgen dat we op kamp kunnen en zorgen dat we voldoende financiën hebben om alles te kunnen betalen.

Explorers aan het werk tijdens NPK 2017

Explorers tijdens NPK

Vallen en opstaan

Een typisch verschil tussen de explorers en de andere speltakken is dat de explorers geen leiding meer hebben, maar nu beschikking hebben over begeleiding. De begeleiding zorgt voor begeleiding bij alles wat nodig is, maar zorgt ervoor dat de invulling en uitvoer bij de leden liggen.

Wij vinden het belangrijk dat de explorers zelfstandig aan de slag kunnen en eigen doelen kunnen halen. Daarbij komt het wel eens voor dat iets niet gaat zoals het zou moeten gaan. Ook dat is belangrijk in dit proces. Het is vallen en opstaan!

Grenzen verleggen

De explorers heten explorers met een reden. Ze zoeken grenzen op, verkennen dit en gaan er vervolgens gecontroleerd overheen. Dit uit zich tijdens de opkomsten, maar ook op kamp. Droppingen worden niet meer in een naburig gelegen dorp gedaan, maar net over de grens van Duitsland. Kampen gaan niet meer naar de Veluwe of naar de waddeneilanden, maar gaan naar Engeland, Tsjechië of Zwitserland.

Explorers in Zwitserland

Wat leren wij onze explorers?

Samenwerken

30%

Scoutingtechnieken

5%

Verantwoordelijkheid

65%

Een keertje meekijken?

Wil je graag zelf een keer meemaken wat wij doen? Elke vrijdag hebben wij opkomst van 19:30 tot 22:00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is mag de eerste drie keer vrijblijvend meedraaien. Zo kan er in eigen tempo en zonder verplichten gekeken worden of Scouting iets is.

Zomerkamp 2017 - Explorers op zoek naar een plek om te overnachten

Meld je aan om vrijblijvend een keer mee te kijken