Wat doen wij?

Wat is het maatschappelijk belang van De Voerman?

“Riskeer meer dan nodig. Leer meer dan normaal. Wees sterk. Straal moed uit. Adem. Exceleer. Heb lief. Leid. Spreek de waarheid. Leef je waarden. Lach. Huil. Innoveer. Versimpel. Aanbid meesterschap. Laat middelmatigheid los. Richt op geniality. Blijf bescheiden. Wees vriendelijker dan verwacht. Lever meer dan wordt verwacht. Adem passie. Verbrijzel je grenzen. Overtef je angsten. Inspireer anderen. Droom groot, start klein. Handel nu. Stop niet. Verander de wereld.”
– Robin Sharma

De maatschappij, dat ben jij…

Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. In Groningen is De Voerman voltallig betrokken bij het evenement in de vorm van een erehaag en coördinatie binnen de optocht.

SamenLoop voor Hoop

Een typisch voorbeeld van inzet door De Voerman is het organiseren van de KWF SamenLoop Voor Hoop Groningen in 2016. SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten.

LenteKriebels

Jaarlijks doet De Voerman mee aan initiatieven voor het opschonen van de wijk. Zo doen de Welpen en Scouts jaarlijks mee aan LenteKriebels en Groningen Schoon Dankzij Mij. Hiermee ruimen wij de wijk op en leren wij onze leden wat het belang is van een schoon mileu.

Wat leer je bij scouting?