Scoutinggroep de Voerman
Speltak

Scouts

Van 11 tot 15 jaar

De leden van 11 tot 15 jaar heten “scouts”. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in een thema, zoals bij de welpen het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun scoutingkennis en -vaardigheden.

Zelfstandig zijn en samenwerken

Bij de scouts werk je in patrouilles. Dit zijn groepjes van vijf of zes jeugdleden met elk een eigen patrouilleleider en assistent patrouilleider. Binnen een patrouille leer je wat samenwerken is en wat je er mee kunt bereiken. Zo worden spellen en activiteiten vaak per patrouille uitgezet, met soms een wedstrijd element, maar vaak ook alleen al om van elkaar te kunnen leren.

Naast samenwerken zijn verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid twee belangrijke speerpunten bij de scouts. Jeugdleden krijgen naar mate ze ouder worden steeds meer verantwoordelijkheid en moeten steeds vaker zelf taken bedenken en uitvoeren. Zo leren ze zelf een maaltijd te bereiden, zelf een kamp op te bouwen en zelf problemen op te lossen.

Scouts NPK keuken

Scout aan het pionieren tijdens NPK 2017 - Scouts - De Voerman

Scoutingtechnieken

De grote rode draad bij de scouts zijn de verschillende scoutingtechnieken. Scoutingtechnieken helpen om een doel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan navigeren tijdens een hike of dropping, het knopen van een bouwwerk met pionierhout en touw, of veilig en verantwoord vuur maken en doven.

Tijdens de verschillende jaarlijkse kampen komen deze technieken goed van pas. Zo wordt tijdens het jaarlijkse Noordelijke Pinksterkamp (NPK) het complete kamp van grond af aan opgebouwd. Van het opzetten van slaaptenten tot aan het koken op houtvuur.

Activiteiten en kampen

Als scout ga je vaker en langer op avontuur. Zo zijn er jaarlijks meerdere kampen waar er wordt deelgenomen, zoals Nieuwjaarskamp, Noordelijke Pinksterkamp, Kaderkamp en meer. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten die door Scouting Nederland of Regio Groningen worden georganiseerd. Van weekendhikes zoals NHW tot aan vlottentochten.

De wekelijkse opkomsten variëren van activiteiten in en rondom het gebouw, tot aan droppingen, hikes maken en lopen, schaatsen of zwemmen, kanoën en pionieren. Naarmate de groep ouder wordt krijgen ze meer invloed op de invulling van het programma.

Scouts - Scoutinggroep De Voerman - Groningen Beijum

Wat leren wij onze scouts?

Spelen

15%

Samenwerken

25%

Scoutingtechnieken

40%

Zelfstandig

20%

Een keertje meekijken?

Wil je graag zelf een keer meemaken wat wij doen? Elke zaterdag hebben wij opkomst van 13:30 tot 17:00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is mag de eerste drie keer vrijblijvend meedraaien. Zo kan er in eigen tempo en zonder verplichten gekeken worden of Scouting iets is.

Scout op een trappersbaan

Meld je aan om vrijblijvend een keer mee te kijken