2 september 2019 Secretaris

Nieuw logo!

Scoutinggroep De Voerman bestaat al sinds 1917. Een groot deel van ons bestaan hebben wij het iconische logo in de vorm van een voerman op de ossenkar:

Een herkenbare tekening die wij jaren lang met trots hebben gedragen. Het logo is terug te vinden op de grijze truien, op themamateriaal en op briefpapier. Echter na tientallen jaren is het tijd voor vernieuwing. De voornaamste reden van de vernieuwing is de complexiteit van het logo, waardoor kleding bedrukken (laat staan borduren) met dit logo niet makkelijk is geweest. Tevens is er een frisse wind door de groep gegaan, met een nieuw en enthousiast leidersteam en met nieuwe aanwas in het bestuur.

Het ontwerp- en beslisproces

Het ontwerpen en beslissen van het nieuwe logo is in groepsverband gegaan. Wij hebben meerdere ontwerpers aan het werk gezet om een logo te ontwerpen wat Scouting uitstraalt, uniek is en de essentie van De Voerman vasthoudt. Een lastige combinatie, maar gelukkig leverde het 15 verschillende ontwerpen op. Tijdens Startkamp, in het weekend van 1 september 2019, hebben de aanwezige leiders en bestuursleden een keuze gemaakt. Na wat kleine aanpassingen is er unaniem een besluit gevormd:

De Voerman logo 2020 met tekst - witte achtergrond

Het logo bestaat uit het bekende leliesymbool (ook wel “Fleur de lis” genoemd) met daarvoor een os. Een dik touw omringt wat ons als groep verbindt. Dit logo is minder complex en daardoor beter geschikt voor het bedrukken/borduren van kleding en voor het maken van themamateriaal. Voor de leiding zijn alle benodigde formaten hier te vinden.

Nieuwe kledinglijn

Met dit logo wordt een compleet nieuwe kledinglijn opgezet, met kledingstukken die de leiders en bestuursleden tijdens Startkamp hebben gekozen. Waar de kledinglijn precies uit komt te bestaan is nog even geheim, maar er komt genoeg aan!