2 september 2018 Secretaris

Start seizoen 2018-2019

De scholen zijn bijna begonnen en daarmee ook de start van het nieuwe seizoen! Dit jaar zetten twaalf vrijwilligers zich wekelijks in om een spetterend programma neer te zetten. Benieuwd wie dit zijn? Bekijk hier het overzicht van alle leiding.

Geen Explorers

Dit seizoen moet het helaas wel doen zonder de Explorerspeltak. Er is onvoldoende instroom voor een nieuwe groep en daarmee is besloten om dit seizoen geen speltak Explorers te hebben. Volgend seizoen is er mogelijk wel voldoende aanwas en zal er dan opnieuw gekeken worden naar de mogelijkheden.

Beginnen bij het begin

Traditioneel starten de leiders een weekend voor het seizoen met een “startkamp”. Een weekend met leiding, soms met leden en soms met stam, het seizoen inluiden. Teambuilden en gezelligheid staat voorop! Dit seizoen is niet anders, maar de invulling wel. Met een relatief jong leidersteam en een grote wisseling van de wacht is dit een uitstekend moment om alle technieken en methodes door te nemen. Mokeren, knopen, vuurmaken, omgang met materiaal. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, tot je toetst of iedereen hetzelfde doet. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het opnieuw en logisch inrichten van het gebouw en de container. Materiaal wat vaak gebruikt gaat worden is binnen handbereik geplaatst en incidenteel materiaal opgeborgen. Dit scheelt tijd, energie en voorkomt een rommelig lokaal!
De scouts hebben alle kisten opnieuw geschuurd en geverfd. Dit keer in de kleur beige. De explorerkisten zijn vorig seizoen aan bordeauxrood geschilderd. Daarmee is nu aan de kleur te zien of het om welpen- (groen), scouts- (beige) of explorerskisten (bordeauxrood) gaat.

Samenwerken voorop

De laatste jaren was de samenwerking tussen de verschillende speltakken goed. Dit jaar tillen wij het naar een hoger niveau door de grote activiteiten gezamenlijk te doen. De moestuinenacties worden samen opgepakt, de leiders gaan samen deelnemen aan de Noordelijke Hikewedstrijden (en de jeugdleden aansporen om mee te lopen) en de Welpen en Scouts gaan samen op zomerkamp in Ommen! We hebben er zin in!

Volgend weekend gaan we los! Hoe en wat wordt (of is) zo snel mogelijk naar alle ouders gemaild.