1 mei 2016 Secretaris

100-jarig jubileum (1917-2017)

1 juli 1917: drie jongens beginnen in de stad Groningen de vierde padvinderstroep voor jongens van 11 tot 16 jaar. Ze kiezen een groene halsdoek. Troep IV, de Groene Groep, is een feit!

Groepsfoto uit 1918

Groepsfoto uit 1918

…en plots was het 2016. 99 jaar na het oprichten van de Groene Groep. Groep IV, inmiddels gedoopt tot “De Voerman” is nog steeds een feit en zelfs een begrip binnen scouting. Dat een scoutingvereniging bijna 100 jaar op de teller heeft staan is bijzonder en dat willen wij met z’n allen vieren.

Vanaf januari 2017 vieren wij ons 100-jarig jubileum. Met activiteit voor jong en oud(-leden)! Zo gaan wij bijvoorbeeld met alle leden (en oud-leden) op kamp! Net zoals vroeger, net zoals nu; oud en vertrouwt, bij het kampvuur, waar tradities van vroeger en gewoontes van nu elkaar zullen ontmoeten. Oude verhalen weer worden gedeeld.

Daarom zoeken we  jou! Ben jij vroeger betrokken geweest bij De Voerman of zelfs De Groene Groep? Like dan deze Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Heb jij nog (groeps)foto’s van vroeger? Deel ze via de Facebookpagina en tag bekenden. Hopelijk kunnen we zo een hoop oud-leden opsporen en er een fantastisch jubileumjaar van maken!