6 april 2016 Secretaris

Sponsoring IKEA

Uit de NieuwVoer – jaargang 9, april

ikea logoElk jaar doet de Ikea in Groningen een lokaal project waarbij ze proberen het motto van Ikea internationaal na te streven. Dit motto luidt: ‘Een beter leven voor zoveel mogelijk mensen’. Via via kregen wij hiervan te horen en hebben we contact gezocht met de Ikea. Wij hebben namelijk al jaaaaaren een hele oude/vieze/kapotte keuken in ons lokaal, en deze kan wel een opknapbeurt gebruiken.

Zo gezegd zo gedaan en al vrij snel kwam er een aantal medewerkers van de Ikea op bezoek. Meer dan een halve minuut hadden ze niet nodig: Deze keuken moet aangepakt worden. Maar.. er kwam meer. Naast een nieuwe keuken, kunnen we ook wel nieuwe stoelen, tafels, kasten en banken gebruiken. Aldus de Ikea.

Hoe dit verder handen en voeten gaat krijgen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er het één en ander opgeknapt gaat worden in het lokaal, dat staat vast. En de Ikea gaat ons daar een handje bij helpen!

Uit de interne mail van de Ikea:

“Deze scoutinggroep bestaat volgend jaar 100 jaar, en dit willen ze vieren met alle oud leden.  Alleen zijn ze afhankelijk van giften en is hun club gebouw drastisch aan vernieuwing toe. Ze hebben dan ook gevraagd of IKEA een keukentje kon plaatsen. We zijn er naar toe gegaan om te kijken wat hun keukentje inhield, en inderdaad dit is aan vervanging toe. Verder zagen wij dat er ook vraag was aan goede opberg mogelijkheden. Uiteraard is dit de kracht van IKEA.

Maar we gaan niet alleen meubels geven.

IKEA wil ze daarom niet alleen een nieuwe keuken geven, maar we gaan het hele club gebouw vernieuwen.

Het uitgangspunt van dit project is “TOGETHERNESS”.