B E I J O P R V W
1 april 2018 Cor

Robert Baden-Powell

BP jagger complete.jpgBaden-Powell (1847 – 1941) was een Engels generaal die bekend werd door het beleg van Mafeking in Zuid-Afrika dat hem tot een nationale Britse held maakte. Teruggekeerd in Engeland ontdekte hij dat veel jongens en jonge mannen gretig zijn boek “Aids to Scouting” lazen dat hij in 1899 had geschreven. Dit boek was bedoeld als een handboek om onderofficieren en soldaten technieken te leren als observeren, spoorzoeken, buitenleven, kaartlezen, overleven, inventiviteit en eigen verantwoordelijkheid ontwikkelen enz.

Belangrijke mensen in het Engelse jeugdwerk vroegen B-P een aangepaste versie van “Aids to Scouting” te schrijven, maar dan gericht op de jeugd en jongeren in Engeland.

Om zijn ideeën te toetsen kampeert Baden-Powell in augustus 1907 met een groep van 22 jongens op Brownsea Island, Poole Harbour, Dorset, aan de Engelse zuidkust. Hij wil daar ervaring opdoen met vier patrouilles en jongens uit Londen en Bournemouth. Dit kamp wordt gezien als het begin van Scouting.
In 1908 verschijnt in Londen zijn “Scouting for Boys” (Verkennen voor jongens) voorzien van zijn eigen tekeningen en dat wordt vrijwel onmiddellijk een geweldige bestseller.

Het boek Scouting for Boys staat op de vierde plaats van de lijst met bestverkochte boeken, na de Bijbel, de Koran en Mao’s Rode Boekje.

Geboorteplaats: Londen, Engeland
Geboortedatum: 22 februari 1857
Overlijdensplaats: Nyeri, Kenia
Overlijdensdatum: 8 januari 1941
Meer informatie:

Related Onderwerpen

,