Scoutinggroep De Voerman

Voermankleding met je eigen naam!

Seizoenen komen en seizoenen gaan, maar kleding van De Voerman raakt nooit uit de mode! Sinds kort heeft De Voerman een heuse kledinglijn met polo’s, sweaters en (voor staf/leiding) duurzame vesten. Al onze kledingstukken zijn voorzien van ons nieuwe logo, uitzonderlijk mooi genaaid in het kledingstuk én voorzien van eigen naam (alleen van toepassing op de polo’s, sweaters en vesten). Iedereen binnen onze groep kan nu een bestelling plaatsen via onze website. De aankomende periode wordt onze kledinglijn ook nog uitgebreid met onder andere betaalbare mutsen en t-shirts. Meer dan genoeg materiaal voor de aankomende feestdagen!

Bestel vandaag nog door hier te klikken.

Merchandise promo

Polo achterkant

Vest achterkant

 

De Voerman vest voor leiding, stam en bestuur. De achterkant

Stamppottenactie de Voerman

Voor maar €5,00 per pakket steun je de Voerman èn krijg je een hutspot, stamppot zuurkool of stamppot boerenkool pakket inclusief rookworst of vegaworst voor maar liefst vier personen! Wil jij nou ook een pakket bestellen? Neem dan contact met ons op! De pakketten zijn op 23 november af te halen bij Scoutinggroep de Voerman, Beijumerweg 17 (achterin het Grand cafe Trefpunt).

Deze actie wordt onder andere gesponsord door Pouwrent Autoverhuur en Marco Weening!

Nieuw logo!

Scoutinggroep De Voerman bestaat al sinds 1917. Een groot deel van ons bestaan hebben wij het iconische logo in de vorm van een voerman op de ossenkar:

Een herkenbare tekening die wij jaren lang met trots hebben gedragen. Het logo is terug te vinden op de grijze truien, op themamateriaal en op briefpapier. Echter na tientallen jaren is het tijd voor vernieuwing. De voornaamste reden van de vernieuwing is de complexiteit van het logo, waardoor kleding bedrukken (laat staan borduren) met dit logo niet makkelijk is geweest. Tevens is er een frisse wind door de groep gegaan, met een nieuw en enthousiast leidersteam en met nieuwe aanwas in het bestuur.

Het ontwerp- en beslisproces

Het ontwerpen en beslissen van het nieuwe logo is in groepsverband gegaan. Wij hebben meerdere ontwerpers aan het werk gezet om een logo te ontwerpen wat Scouting uitstraalt, uniek is en de essentie van De Voerman vasthoudt. Een lastige combinatie, maar gelukkig leverde het 15 verschillende ontwerpen op. Tijdens Startkamp, in het weekend van 1 september 2019, hebben de aanwezige leiders en bestuursleden een keuze gemaakt. Na wat kleine aanpassingen is er unaniem een besluit gevormd:

De Voerman logo 2020 met tekst - witte achtergrond

Het logo bestaat uit het bekende leliesymbool (ook wel “Fleur de lis” genoemd) met daarvoor een os. Een dik touw omringt wat ons als groep verbindt. Dit logo is minder complex en daardoor beter geschikt voor het bedrukken/borduren van kleding en voor het maken van themamateriaal. Voor de leiding zijn alle benodigde formaten hier te vinden.

Nieuwe kledinglijn

Met dit logo wordt een compleet nieuwe kledinglijn opgezet, met kledingstukken die de leiders en bestuursleden tijdens Startkamp hebben gekozen. Waar de kledinglijn precies uit komt te bestaan is nog even geheim, maar er komt genoeg aan!

NJK 2019

NJK 2019 - Klonie EllertshaarNieuwjaarskamp 2019 is bekend! Wij gaan met z’n allen naar Ellertshaar, groepsaccommodatie Klonie!

Start: vrijdag 19:00 uur
Einde: zondag 13:00 uur

Nieuwjaarskamp is een echte Voermantraditie. Elk jaar luidde wij het nieuwe jaar in, met z’n allen. Geen kerstborrel, geen nieuwjaarsduik (al hoewel een aantal leiding daar anders over denkt, @Willem). De Voerman staat bekend om de gezelligheid, Groningse nuchterheid en verantwoordelijkheid. Ook aankomend NJK zal hiervan in het teken staan.  Aankomende weken worden de details verder ingekleurd. Tot die tijd is het even afwachten :)

Sponsoren:
Locatie: Pouwrent Autoverhuur

NHW 2018

Whoohoo! De Voerman gaat dit jaar weer deelnemen aan de Noordelijke Hikewedstrijden. Het eerste weekend van de herfstvakantie staat in het teken van hiken, puzzelen, bikkelen en kamperen.

NHW is een regionaal scoutingactiviteit waarbij deelname optioneel is. Iedereen mag zelf koppels vormen en zich aanmelden voor een hike. Ga je voor het eerst mee? Overleg even met je leiding over wat je kunt verwachten en wat handig is om rekening mee te houden.

De welpen- en scoutsleiding doen mee als posthouders. Daardoor vervalt de reguliere opkomst op 20 oktober voor zowel de welpen als de scouts.

Details:
Van: vrijdag 19 oktober 19:30
Tot: zondag 21 oktober 16:00
Kosten: 27,50 euro (moet contant op locatie voldaan worden).
Locatie: Lhee 27, 7991 PG Dwingeloo

Meer informatie:

NHW 2018 – Deelnemersinformatie

Aanmelden:

Inschrijven

Start seizoen 2018-2019

De scholen zijn bijna begonnen en daarmee ook de start van het nieuwe seizoen! Dit jaar zetten twaalf vrijwilligers zich wekelijks in om een spetterend programma neer te zetten. Benieuwd wie dit zijn? Bekijk hier het overzicht van alle leiding.

Geen Explorers

Dit seizoen moet het helaas wel doen zonder de Explorerspeltak. Er is onvoldoende instroom voor een nieuwe groep en daarmee is besloten om dit seizoen geen speltak Explorers te hebben. Volgend seizoen is er mogelijk wel voldoende aanwas en zal er dan opnieuw gekeken worden naar de mogelijkheden.

Beginnen bij het begin

Traditioneel starten de leiders een weekend voor het seizoen met een “startkamp”. Een weekend met leiding, soms met leden en soms met stam, het seizoen inluiden. Teambuilden en gezelligheid staat voorop! Dit seizoen is niet anders, maar de invulling wel. Met een relatief jong leidersteam en een grote wisseling van de wacht is dit een uitstekend moment om alle technieken en methodes door te nemen. Mokeren, knopen, vuurmaken, omgang met materiaal. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, tot je toetst of iedereen hetzelfde doet. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het opnieuw en logisch inrichten van het gebouw en de container. Materiaal wat vaak gebruikt gaat worden is binnen handbereik geplaatst en incidenteel materiaal opgeborgen. Dit scheelt tijd, energie en voorkomt een rommelig lokaal!
De scouts hebben alle kisten opnieuw geschuurd en geverfd. Dit keer in de kleur beige. De explorerkisten zijn vorig seizoen aan bordeauxrood geschilderd. Daarmee is nu aan de kleur te zien of het om welpen- (groen), scouts- (beige) of explorerskisten (bordeauxrood) gaat.

Samenwerken voorop

De laatste jaren was de samenwerking tussen de verschillende speltakken goed. Dit jaar tillen wij het naar een hoger niveau door de grote activiteiten gezamenlijk te doen. De moestuinenacties worden samen opgepakt, de leiders gaan samen deelnemen aan de Noordelijke Hikewedstrijden (en de jeugdleden aansporen om mee te lopen) en de Welpen en Scouts gaan samen op zomerkamp in Ommen! We hebben er zin in!

Volgend weekend gaan we los! Hoe en wat wordt (of is) zo snel mogelijk naar alle ouders gemaild.

Terreinpas NPK 2018

Iedere auto die het kampterrein op wil, moet een terreinpas duidelijk zichtbaar achter de voorruit hebben liggen. Zonder deze pas kom je het terrein niet op. Dit geldt ook voor ouders die kinderen komen brengen of halen. Je kunt de terreinpas hier downloaden. Vul de pas in voordat je naar de Marnewaard vertrekt, zodat je direct kunt doorrijden bij de poort en we geen filevorming krijgen.

Terreinpas vergeten? Dan zijn de kosten € 0,50 aan de poort.

We hebben de terreinpas voorzien van een kaartje zodat je gelijk kunt zien waar je zijn moet.

Download de Terreinpas NPK 2018

De Voerman organiseert de Koningsdag 2018 vrijmarkt in Beijum

Na het succes van 2017 organiseert Scoutinggroep De Voerman de vrijmarkt van Koningsdag 2018 in Beijum! Naast de gebruikelijke faciliteiten, zal er (wegens vele verzoeken) ook een WC-cabine geplaatst worden. Naast de gebruikelijke vrijmarkt op het grasveld in Beijum is het ook mogelijk om de intocht van Koning Willem Alexander op een groot scherm te volgen! Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Volg de Koningsdag Facebookpagina of lees alle ontwikkelingen hier.

Jubileumjaar: naar Walibi!

20 mei 2017 is het zo ver de eerste activiteit van ons 100 jarig bestaan. We gaan met 47 personen een dagje weg.

We gaan met zijn allen naar Walibi met de bus. Die dag is het park in thema van scouting en zullen er ook meerdere groepen zijn.

We verwachten iedereen om 8.45 bij het trefpunt zodat de bus om 9.00 uur kan vertrekken. Rond 17.30 zijn we weer terug.

Het is een scouting dag en we verwachten iedereen in uniform.
Iedereen zorgt zelf voor zijn eigen eten en drinken. Hierbij denkende aan brood 3 pakjes drinken en wat fruit. Het is niet de bedoeling dat de kinderen in het park hun eten kopen.

Nog even op een lijst

Aanwezig bij trefpunt: 8.45 uur
Meenemen: lunchpakket en drinken
Kleding: uniform
zakgeld: max 5 Euro
terugkomst: 17.30 uur

We gaan ervanuit dat het een fantastische dag wordt!

Vriendelijke groet,

Het Bestuur

100-jarig jubileum (1917-2017)

1 juli 1917: drie jongens beginnen in de stad Groningen de vierde padvinderstroep voor jongens van 11 tot 16 jaar. Ze kiezen een groene halsdoek. Troep IV, de Groene Groep, is een feit!

Groepsfoto uit 1918

Groepsfoto uit 1918

…en plots was het 2016. 99 jaar na het oprichten van de Groene Groep. Groep IV, inmiddels gedoopt tot “De Voerman” is nog steeds een feit en zelfs een begrip binnen scouting. Dat een scoutingvereniging bijna 100 jaar op de teller heeft staan is bijzonder en dat willen wij met z’n allen vieren.

Vanaf januari 2017 vieren wij ons 100-jarig jubileum. Met activiteit voor jong en oud(-leden)! Zo gaan wij bijvoorbeeld met alle leden (en oud-leden) op kamp! Net zoals vroeger, net zoals nu; oud en vertrouwt, bij het kampvuur, waar tradities van vroeger en gewoontes van nu elkaar zullen ontmoeten. Oude verhalen weer worden gedeeld.

Daarom zoeken we  jou! Ben jij vroeger betrokken geweest bij De Voerman of zelfs De Groene Groep? Like dan deze Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Heb jij nog (groeps)foto’s van vroeger? Deel ze via de Facebookpagina en tag bekenden. Hopelijk kunnen we zo een hoop oud-leden opsporen en er een fantastisch jubileumjaar van maken!