Scoutinggroep De Voerman

NJK 2019

NJK 2019 - Klonie EllertshaarNieuwjaarskamp 2019 is bekend! Wij gaan met z’n allen naar Ellertshaar, groepsaccommodatie Klonie!

Start: vrijdag 19:00 uur
Einde: zondag 13:00 uur

Nieuwjaarskamp is een echte Voermantraditie. Elk jaar luidde wij het nieuwe jaar in, met z’n allen. Geen kerstborrel, geen nieuwjaarsduik (al hoewel een aantal leiding daar anders over denkt, @Willem). De Voerman staat bekend om de gezelligheid, Groningse nuchterheid en verantwoordelijkheid. Ook aankomend NJK zal hiervan in het teken staan.  Aankomende weken worden de details verder ingekleurd. Tot die tijd is het even afwachten 🙂

Sponsoren:
Locatie: Pouwrent Autoverhuur

NHW 2018

Whoohoo! De Voerman gaat dit jaar weer deelnemen aan de Noordelijke Hikewedstrijden. Het eerste weekend van de herfstvakantie staat in het teken van hiken, puzzelen, bikkelen en kamperen.

NHW is een regionaal scoutingactiviteit waarbij deelname optioneel is. Iedereen mag zelf koppels vormen en zich aanmelden voor een hike. Ga je voor het eerst mee? Overleg even met je leiding over wat je kunt verwachten en wat handig is om rekening mee te houden.

De welpen- en scoutsleiding doen mee als posthouders. Daardoor vervalt de reguliere opkomst op 20 oktober voor zowel de welpen als de scouts.

Details:
Van: vrijdag 19 oktober 19:30
Tot: zondag 21 oktober 16:00
Kosten: 27,50 euro (moet contant op locatie voldaan worden).
Locatie: Lhee 27, 7991 PG Dwingeloo

Meer informatie:

NHW 2018 – Deelnemersinformatie

Aanmelden:

Inschrijven

Start seizoen 2018-2019

De scholen zijn bijna begonnen en daarmee ook de start van het nieuwe seizoen! Dit jaar zetten twaalf vrijwilligers zich wekelijks in om een spetterend programma neer te zetten. Benieuwd wie dit zijn? Bekijk hier het overzicht van alle leiding.

Geen Explorers

Dit seizoen moet het helaas wel doen zonder de Explorerspeltak. Er is onvoldoende instroom voor een nieuwe groep en daarmee is besloten om dit seizoen geen speltak Explorers te hebben. Volgend seizoen is er mogelijk wel voldoende aanwas en zal er dan opnieuw gekeken worden naar de mogelijkheden.

Beginnen bij het begin

Traditioneel starten de leiders een weekend voor het seizoen met een “startkamp”. Een weekend met leiding, soms met leden en soms met stam, het seizoen inluiden. Teambuilden en gezelligheid staat voorop! Dit seizoen is niet anders, maar de invulling wel. Met een relatief jong leidersteam en een grote wisseling van de wacht is dit een uitstekend moment om alle technieken en methodes door te nemen. Mokeren, knopen, vuurmaken, omgang met materiaal. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, tot je toetst of iedereen hetzelfde doet. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het opnieuw en logisch inrichten van het gebouw en de container. Materiaal wat vaak gebruikt gaat worden is binnen handbereik geplaatst en incidenteel materiaal opgeborgen. Dit scheelt tijd, energie en voorkomt een rommelig lokaal!
De scouts hebben alle kisten opnieuw geschuurd en geverfd. Dit keer in de kleur beige. De explorerkisten zijn vorig seizoen aan bordeauxrood geschilderd. Daarmee is nu aan de kleur te zien of het om welpen- (groen), scouts- (beige) of explorerskisten (bordeauxrood) gaat.

Samenwerken voorop

De laatste jaren was de samenwerking tussen de verschillende speltakken goed. Dit jaar tillen wij het naar een hoger niveau door de grote activiteiten gezamenlijk te doen. De moestuinenacties worden samen opgepakt, de leiders gaan samen deelnemen aan de Noordelijke Hikewedstrijden (en de jeugdleden aansporen om mee te lopen) en de Welpen en Scouts gaan samen op zomerkamp in Ommen! We hebben er zin in!

Volgend weekend gaan we los! Hoe en wat wordt (of is) zo snel mogelijk naar alle ouders gemaild.

Terreinpas NPK 2018

Iedere auto die het kampterrein op wil, moet een terreinpas duidelijk zichtbaar achter de voorruit hebben liggen. Zonder deze pas kom je het terrein niet op. Dit geldt ook voor ouders die kinderen komen brengen of halen. Je kunt de terreinpas hier downloaden. Vul de pas in voordat je naar de Marnewaard vertrekt, zodat je direct kunt doorrijden bij de poort en we geen filevorming krijgen.

Terreinpas vergeten? Dan zijn de kosten € 0,50 aan de poort.

We hebben de terreinpas voorzien van een kaartje zodat je gelijk kunt zien waar je zijn moet.

Download de Terreinpas NPK 2018

De Voerman organiseert de Koningsdag 2018 vrijmarkt in Beijum

Na het succes van 2017 organiseert Scoutinggroep De Voerman de vrijmarkt van Koningsdag 2018 in Beijum! Naast de gebruikelijke faciliteiten, zal er (wegens vele verzoeken) ook een WC-cabine geplaatst worden. Naast de gebruikelijke vrijmarkt op het grasveld in Beijum is het ook mogelijk om de intocht van Koning Willem Alexander op een groot scherm te volgen! Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen? Volg de Koningsdag Facebookpagina of lees alle ontwikkelingen hier.

Jubileumjaar: naar Walibi!

20 mei 2017 is het zo ver de eerste activiteit van ons 100 jarig bestaan. We gaan met 47 personen een dagje weg.

We gaan met zijn allen naar Walibi met de bus. Die dag is het park in thema van scouting en zullen er ook meerdere groepen zijn.

We verwachten iedereen om 8.45 bij het trefpunt zodat de bus om 9.00 uur kan vertrekken. Rond 17.30 zijn we weer terug.

Het is een scouting dag en we verwachten iedereen in uniform.
Iedereen zorgt zelf voor zijn eigen eten en drinken. Hierbij denkende aan brood 3 pakjes drinken en wat fruit. Het is niet de bedoeling dat de kinderen in het park hun eten kopen.

Nog even op een lijst

Aanwezig bij trefpunt: 8.45 uur
Meenemen: lunchpakket en drinken
Kleding: uniform
zakgeld: max 5 Euro
terugkomst: 17.30 uur

We gaan ervanuit dat het een fantastische dag wordt!

Vriendelijke groet,

Het Bestuur

100-jarig jubileum (1917-2017)

1 juli 1917: drie jongens beginnen in de stad Groningen de vierde padvinderstroep voor jongens van 11 tot 16 jaar. Ze kiezen een groene halsdoek. Troep IV, de Groene Groep, is een feit!

Groepsfoto uit 1918

Groepsfoto uit 1918

…en plots was het 2016. 99 jaar na het oprichten van de Groene Groep. Groep IV, inmiddels gedoopt tot “De Voerman” is nog steeds een feit en zelfs een begrip binnen scouting. Dat een scoutingvereniging bijna 100 jaar op de teller heeft staan is bijzonder en dat willen wij met z’n allen vieren.

Vanaf januari 2017 vieren wij ons 100-jarig jubileum. Met activiteit voor jong en oud(-leden)! Zo gaan wij bijvoorbeeld met alle leden (en oud-leden) op kamp! Net zoals vroeger, net zoals nu; oud en vertrouwt, bij het kampvuur, waar tradities van vroeger en gewoontes van nu elkaar zullen ontmoeten. Oude verhalen weer worden gedeeld.

Daarom zoeken we  jou! Ben jij vroeger betrokken geweest bij De Voerman of zelfs De Groene Groep? Like dan deze Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Heb jij nog (groeps)foto’s van vroeger? Deel ze via de Facebookpagina en tag bekenden. Hopelijk kunnen we zo een hoop oud-leden opsporen en er een fantastisch jubileumjaar van maken!

Sponsoring IKEA

Uit de NieuwVoer – jaargang 9, april

ikea logoElk jaar doet de Ikea in Groningen een lokaal project waarbij ze proberen het motto van Ikea internationaal na te streven. Dit motto luidt: ‘Een beter leven voor zoveel mogelijk mensen’. Via via kregen wij hiervan te horen en hebben we contact gezocht met de Ikea. Wij hebben namelijk al jaaaaaren een hele oude/vieze/kapotte keuken in ons lokaal, en deze kan wel een opknapbeurt gebruiken.

Zo gezegd zo gedaan en al vrij snel kwam er een aantal medewerkers van de Ikea op bezoek. Meer dan een halve minuut hadden ze niet nodig: Deze keuken moet aangepakt worden. Maar.. er kwam meer. Naast een nieuwe keuken, kunnen we ook wel nieuwe stoelen, tafels, kasten en banken gebruiken. Aldus de Ikea.

Hoe dit verder handen en voeten gaat krijgen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat er het één en ander opgeknapt gaat worden in het lokaal, dat staat vast. En de Ikea gaat ons daar een handje bij helpen!

Uit de interne mail van de Ikea:

“Deze scoutinggroep bestaat volgend jaar 100 jaar, en dit willen ze vieren met alle oud leden.  Alleen zijn ze afhankelijk van giften en is hun club gebouw drastisch aan vernieuwing toe. Ze hebben dan ook gevraagd of IKEA een keukentje kon plaatsen. We zijn er naar toe gegaan om te kijken wat hun keukentje inhield, en inderdaad dit is aan vervanging toe. Verder zagen wij dat er ook vraag was aan goede opberg mogelijkheden. Uiteraard is dit de kracht van IKEA.

Maar we gaan niet alleen meubels geven.

IKEA wil ze daarom niet alleen een nieuwe keuken geven, maar we gaan het hele club gebouw vernieuwen.

Het uitgangspunt van dit project is “TOGETHERNESS”.

Explorers ZoKa ’16

WiltzLocatie, datum en bedrag zijn bekend! We gaan naar het vertrouwde Wiltz in Luxemburg. Een geliefde plek van de Voerman en een mooie uitdagende locatie voor de scouts.

Alle leden en ouders hebben inmiddels al de brief gehad. Maar, voor de goede orde, als nog alles even op een rij:

 • Periode
  zaterdag 16 Juli vertrekken en 23 Juli weer terug zullen zijn. De exacte tijden volgen later.
 • Locatie
  We gaan dit jaar naar Luxemburg, Wiltz. Wiltz ligt een kleine 500 kilometer van Groningen.
 • Vervoer
  We hebben een personenbus gerserveerd staan om die kant op te gaan. Op deze wijze zijn we ook ter plaatste mobiel!
 • Kampbedrag
  De totale kosten zullen per persoon € 235,- bedragen. Schrik niet, hier gaan de opbrengsten voor de acties nog vanaf. Wij denken dat het zelf bij te betalen bedrag op € 100,- uitkomt. We laten de explorers en de ouders er zelf vrij in om een bedrag over te maken of niet, mits het hele kampbedrag maar voor 01-07-2016 binnen is.

Eventuele betalingen mogen worden overgemaakt op:
Rekeningnummer: NL13 ABNA 0824 8222 69
Tenaamstelling: STG Scouting de Voerman
Ovv: Naam en ZOKA 2016

Met vriendelijke groet, de ZOKA-Commissie,

Willem, Xander, Emiel