Scouts

ScoutsDe scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Zelfstandigheid
Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren.

Scouts NPK keuken Scouts NJK Schiermonnikoog

Persoonlijke ontwikkeling
Bij de scouts krijg je de ruimte om je te ontwikkelen in je eigen tempo en je te verdiepen in datgene wat jou ligt. Bij de scouts leer je omgaan met anderen en met scoutstechnieken de natuur jou eigen te maken. De ontwikkeling, keuzes en ervaring zullen de rest van je leven bijblijven en je de grote wereld in begeleiden. De wereld ligt aan je voeten, nu alleen nog je eigen pad verkennen!

Scouts NPK hakken Scouts NPK

Opkomst
De scouts hebben elke zaterdagmiddag vanaf 13:30 tot en met 16:30 opkomst. Voor meer informatie neem contact op met de scoutsleiding!